Predstavitev

Predstavitev

Študenti Univerze v Ljubljani smo se odločili sprejeti mednarodni izziv Microtransat, ki kljub številnim poskusom uglednih tujih univerz, že desetletje ostaja nerešen. V marcu 2016 smo začeli z načrtovanjem in gradnjo jadrnice. Želimo si, da bi naša jadrnica čez dve leti, kot prva avtonomna jadrnica na svetu, preplula Atlantski ocean.

Gre za največji študentski interdisciplinarni projekt študentov Univerze v Ljubljani, ki ga izvajata Univerza v Ljubljani in Zavod 404. Pri njem sodelujemo študenti s petih fakultet, članic Univerze v Ljubljani:

Pri tem nas usmerjajo naši profesorji, uspešni raziskovalci ter strokovnjaki iz gospodarstva. Zaradi obsežnosti projekta delujemo v osmih tehničnih skupinah, ki pokrivajo štiri različna ključna področja: elektroniko, umetno inteligenco, strojništvo in jadralstvo.

Verjamemo v svoje znanje, v nas pa verjamejo tudi ugledni strokovnjaki, ki z nami že delijo svoje neprecenljive izkušnje.

Prva sta projekt podprla Gaber Bregant (Ocean tec) in Andrej Justin (Justin Yacht Design), oba priznana strokovnjaka gradnje in snovanja plovil.

Študenti menimo, da imamo dovolj tehnološkega znanja, da pa bo največji izziv povezati tako veliko ekipo, da bo delovala usklajeno. Pri tem nam s svojimi izkušnjami pomaga Rok Capuder, vodja Zavoda 404, ki ima za seboj že kopico uspešnih projektov (prva slovenska podmornica Calypso, LEDCepelin, 3BOT, ...).